Kerst in Antwerpen 2016foto's links cookiebeleid colofon 

Kerst in Antwerpen

agenda Kerst 2016
24 december - Kerstavond
25 december - 1e Kerstdag
26 december - 2e Kerstdag

bioscopen
ijspiste
kerstmarkt
musea
oud & nieuw
overnachten
speciale kerstactiviteiten
uit eten tijdens Kerst
vervoer naar Antwerpen
winkelen

Ben je op zoek naar de meest interessante bezienswaardigheden van Antwerpen?
Deze vind je in de top 10 bezienswaardigheden van Antwerpen

 

Kerstwinkelen in Antwerpen

Winkelen in Antwerpen is vooral tijdens de decembermaand de moeite waard. De etalages zijn feestelijk versierd, in de winkels vind je speciale Kerstartikelen en de straten zijn versierd met sfeerverlichting. Door het vroeg invallen van de donkere avond is het vooral aan het einde van de middag erg sfeervol om te winkelen in de binnenstad van Antwerpen.

Kerstmarkt

In de maand december wordt er traditioneel een Kerstmarkt in Antwerpen gehouden. Deze sfeervolle markt biedt bezoekers onder andere de mogelijkheid om specifieke Kerstartikelen en winterse producten aan te schaffen. Meer over de Kerstmarkt.

 

Openingstijden
 

De winkels in Antwerpen zijn overdag gemiddeld gedurende acht uur open. De meeste winkels openen hun deuren tussen 9 en 10 uur. 's Avonds sluiten de deuren gemiddeld tussen 17:30 en 18:30 uur. Dit is per winkel verschillend. Een sluiting op maandagochtend zoals in Nederland zie je hier zelden.

Koopavonden

In Antwerpen kent men normaal gesproken geen koopavond. Ook in de aanloop naar Kerst worden er geen speciale koopavonden georganiseerd, zoals in Nederland wel vrij gebruikelijk is.

Koopzondagen

Het aantal koopzondagen in Antwerpen is beperkt, net als in andere steden in BelgiŽ. Dit ligt aan een wettelijke bepaling die slechts zes koopzondagen per jaar toestaat. Omdat de decembermaand traditioneel een belangrijke maand is voor de winkeliers worden er meestal een of twee koopzondagen van het jaar in de maand december ingeroosterd. Het gaat vrijwel altijd om de laatste zondag(en) voor Kerstmis. Indien dit op 24 december valt kan er van deze regel afgeweken worden vanwege Kerstavond.

De exacte koopzondagen in december vind je in de kalender:
agenda Kerst 2016