Kerst in Antwerpen 2016foto's links cookiebeleid colofon 

Kerst in Antwerpen

agenda Kerst 2016
24 december - Kerstavond
25 december - 1e Kerstdag
26 december - 2e Kerstdag

bioscopen
ijspiste
kerstmarkt
musea
oud & nieuw
overnachten
speciale kerstactiviteiten
uit eten tijdens Kerst
vervoer naar Antwerpen
winkelen

Ben je op zoek naar de meest interessante bezienswaardigheden van Antwerpen?
Deze vind je in de top 10 bezienswaardigheden van Antwerpen

 

Vervoer naar Antwerpen tijdens Kerst

Het overgrote deel van de bezoekers aan Antwerpen komt met de auto, per trein of met een georganiseerde busreis. Vooral rondom Kerst is het aanbod van busreizen naar Antwerpen groot.

Busreis

Met een georganiseerde busreis naar Antwerpen komen heeft twee grote voordelen. Allereerst is het relatief goedkoop. Als je alleen of met twee personen reist is een busreis al snel goedkoper dan wat je anders aan autokosten en parkeren kwijt bent. Zeker als je een beetje de leuke aanbiedingen in de gaten houdt kun je op deze manier vrij goedkoop naar Antwerpen reizen. Het tweede voordeel van een georganiseerde busreis is dat je niet hoeft te zoeken waar je moet zijn. De dagtrips met reisbegeleiding brengen je naar de plekjes waar je zijn moet. Nadeel is dat je wel wat vrijheid inlevert wat betreft te bezoeken locaties in Antwerpen en de tijd die je spendeert.

 

Met de auto

Het merendeel van de Antwerpen bezoekers komt met de auto. Antwerpen is goed te bereiken en dankzij de ring om Antwerpen kun je vrij doeltreffend jouw bestemming binnen Antwerpen bereiken. Door de week heb je wel last van spitsuren (tussen 6 en 9 uur 's morgens en tussen 16 en 19 uur 's avonds). Bij slechte weersomstandigheden (niet ondenkbaar in december en januari) kan de spits langer duren. Ongelukken kunnen ook voor extra drukte zorgen. Op zondagen kun je in de regel filevrij naar Antwerpen rijden en ook de zaterdagen geven over het algemeen zelden problemen. De zaterdagen en de koopzondagen voor Kerst kunnen wel zorgen voor veel verkeersdrukte in de stad zelf en op de afritten van de snelweg. Vooral op zaterdagmiddagen en op 26 december kan het erg druk worden in de binnenstad.
 

Parkeren

Het centrum van Antwerpen kent volop parkeergelegenheden. Op straat kun je betaald parkeren, maar zeker op drukke dagen is het vinden van een parkeerplek op straat vrij lastig. De vele parkeergarages die de stad telt zijn een betere optie. De grotere overdekte parkings zijn vaak 24 uur per dag open. Parkeren in een parkeergarage is bij een langere parkeerduur over het algemeen ook een goedkopere optie dan op straat parkeren. Voor drie tot vier uur parkeren in een parkeergarage in Antwerpen betaal je ongeveer 12 tot 16 euro. Een hele dag parkeren kost je iets meer dan twintig euro, waardoor lang parkeren in Antwerpen relatief goedkoop is.
 

Per trein

Geen zin om te zoeken naar parkeerplek of om in de file te belanden? Per trein kun je uitstekend naar Antwerpen reizen. Vanuit diverse stations in Nederland reis je comfortabel en snel naar station Antwerpen Centraal, een van de mooiste stations van Europa. Als je het station uitstapt dan loop je zo de binnenstad in. Via de Keyserlei wandel je binnen enkele minuten naar de Meir, de grootste winkelstraat van Antwerpen.
Tijden, routes en prijzen kun je online bekijken via NS International