Kerst in Antwerpen 2016foto's links cookiebeleid colofon 

Kerst in Antwerpen

agenda Kerst 2016
24 december - Kerstavond
25 december - 1e Kerstdag
26 december - 2e Kerstdag

bioscopen
ijspiste
kerstmarkt
musea
oud & nieuw
overnachten
speciale kerstactiviteiten
uit eten tijdens Kerst
vervoer naar Antwerpen
winkelen

Ben je op zoek naar de meest interessante bezienswaardigheden van Antwerpen?
Deze vind je in de top 10 bezienswaardigheden van Antwerpen

 

Tweede Kerstdag in Antwerpen

In BelgiŽ kent men geen tweede Kerstdag. In Nederland is 26 december wel een officiele feestdag, in Belgie niet. Toch is deze dag in Antwerpen niet helemaal business as usual. Zo zijn de meeste musea op 26 december ook gesloten. Sommige musea beperken de Kerstsluiting wel tot alleen 25 december, dus ga naar de officiele musea-sites voor de juiste openingsdagen en -tijden.

De Kerstmarkt en de ijspiste zijn vandaag geopend. Bij goed weer is deze dag een topdag voor beide evenementen, vooral door de toestroom van grote aantallen Nederlanders. Vooral op de Kerstmarkt is het halverwege de middag vaak schuifelend tussen de drukte jezelf voortbewegen.

De restaurants zijn gewoon geopend, tenzij het een dag van de week is dat ze normaal gesproken ook gesloten zouden zijn. De kans is groot dat je dan op 26 december ook voor een gesloten deur komt te staan.

Belangrijke attracties zoals de dierentuin (ZOO Antwerpen), Aquatopia en de rondvaartboten zijn op 26 december geopend. Sommige rondvaartboten hanteren een speciaal vaarschema op deze dag.
 

 

 

Filmliefhebbers kunnen op 26 december terecht in de bioscopen. Deze dag is nog drukker dan de dag ervoor, omdat de mensen toch wat meer er op uit trekken dan op eerste Kerstdag. Vanwege de grote toeloop op deze dag is vooraf reserveren bijna noodzakelijk, zeker als je naar de meest populaire films wilt gaan.

Op 26 december zijn de winkels in Antwerpen gewoon geopend. Dus niet alleen meubelzaken en autodealers, maar ook de winkels in winkelcentra en winkelstraten zijn op tweede Kerstdag gewoon geopend. Voorwaarde is dat 26 december NIET op een ZONDAG valt. Op zondagen zijn vrijwel alle winkels in Antwerpen gesloten, dus ook als het bij ons tweede Kerstdag is. Vanwege het beperkt aantal koopzondagen in Antwerpen (wettelijk bepaald!) wordt 26 december zelden als koopzondag aangemerkt.

De Vogelenmarkt, die door Nederlanders vaak Vogeltjesmarkt genoemd wordt, wordt op alle zondagen van het jaar gehouden. Dit geldt ook als deze op een feestdag valt, dus bijvoorbeeld met Kerstmis. Mocht 26 december op een zondag vallen dan kun je rondom het Theaterplein en de Oude Vaartplaats van 8 tot 13 uur terecht op de Vogelenmarkt.