Kerst in Antwerpen 2016foto's links cookiebeleid colofon 

Kerst in Antwerpen

agenda Kerst 2016
24 december - Kerstavond
25 december - 1e Kerstdag
26 december - 2e Kerstdag

bioscopen
ijspiste
kerstmarkt
musea
oud & nieuw
overnachten
speciale kerstactiviteiten
uit eten tijdens Kerst
vervoer naar Antwerpen
winkelen

Ben je op zoek naar de meest interessante bezienswaardigheden van Antwerpen?
Deze vind je in de top 10 bezienswaardigheden van Antwerpen

 

Kerstavond in Antwerpen

Kerstavond is in BelgiŽ net zo belangrijk als Kerstdag zelf. Kerstavond valt altijd op 24 december. Op Kerstavond komt men vooral met familie samen voor een Kerstdiner. Net als bij ons kennen ze ook hier een avond- en/of nachtmis ter ere van het Kerstfeest.

Vanwege Kerstavond sluiten sommige musea en attracties eerder hun deuren. Ga voor informatie over de openingstijden op deze dag naar de officiŽle sites van de betreffende musea of bedrijven. Ook sommige winkels sluiten iets eerder dan gebruikelijk hun deuren. De Kerstmarkt sluit ook een paar uur eerder dan op andere dagen.

 

Omdat Kerstavond vooral in familiekringen gevierd wordt zijn niet alle restaurants geopend op Kerstavond. Sommige restaurants sluiten hun deuren omdat er op deze avond te weinig animo is om buiten de deur te eten. Kerstavond is dan ook traditioneel een van de rustigste avonden op straat in Antwerpen.

Filmliefhebbers kunnen deze dag wel in de bioscoop terecht. De bioscopen draaien een volledig programma met de laatste topfilms. In megabioscoop Kinepolis Antwerpen is het op kerstavond bijna gegarandeerd druk.