Kerst in Antwerpen 2016foto's links cookiebeleid colofon 

Kerst in Antwerpen

agenda Kerst 2016
24 december - Kerstavond
25 december - 1e Kerstdag
26 december - 2e Kerstdag

bioscopen
ijspiste
kerstmarkt
musea
oud & nieuw
overnachten
speciale kerstactiviteiten
uit eten tijdens Kerst
vervoer naar Antwerpen
winkelen

Ben je op zoek naar de meest interessante bezienswaardigheden van Antwerpen?
Deze vind je in de top 10 bezienswaardigheden van Antwerpen

 

Eerste Kerstdag in Antwerpen

Ieder jaar valt eerste Kerstdag op 25 december. Eerste Kerstdag wordt vooral in familiekring gevierd, ook in Antwerpen. Wie naar Antwerpen komt op eerste Kerstdag zal merken dat veel bedrijven deze dag hun deuren gesloten hebben. Musea, winkels, rondvaartboten en de Antwerpse topattractie Aquatopia zijn vandaag gesloten.

Wel kun je terecht in de meeste restaurants, waar men vaak een speciaal Kerstdiner serveert. Vanwege de grote belangstelling is reserveren vrijwel noodzakelijk. Ook open zijn de Kerstmarkt en de ijspiste.

Filmliefhebbers kunnen op 25 december terecht in de bioscopen. Vanwege de grote toeloop op dergelijke dagen is vooraf reserveren bijna noodzakelijk, zeker als je naar de meest populaire films wilt gaan. Door de enorme populariteit van de bioscopen tijdens de Kerstdagen moet je ook rekening houden met verkeersdrukte rondom bioscoop Kinepolis en een mogelijk tekort aan parkeerplaatsen op het terrein van de bioscoop.

 

Ook open is de grote dierentuin van Antwerpen: ZOO Antwerpen. Deze dierentuin ligt in het centrum bij het Centraal Station en is echt alle dagen van het jaar geopend. Kerst vieren met de dieren is zeker voor kinderen een leuke besteding van de tijd op eerste Kerstdag.

De Vogelenmarkt, die door Nederlanders vaak Vogeltjesmarkt genoemd wordt, wordt op alle zondagen van het jaar gehouden. Dit geldt ook als deze op een feestdag valt, dus bijvoorbeeld met Kerstmis. Mocht 25 december op een zondag vallen dan kun je rondom het Theaterplein en de Oude Vaartplaats van 8 tot 13 uur terecht op de Vogelenmarkt. Mogelijk dat het aantal standhouders deze dag vanwege Kerst wel beperkt is.