Kerst in Antwerpen 2016foto's links cookiebeleid colofon 

Kerst in Antwerpen

agenda Kerst 2016
24 december - Kerstavond
25 december - 1e Kerstdag
26 december - 2e Kerstdag

bioscopen
ijspiste
kerstmarkt
musea
oud & nieuw
overnachten
speciale kerstactiviteiten
uit eten tijdens Kerst
vervoer naar Antwerpen
winkelen

Ben je op zoek naar de meest interessante bezienswaardigheden van Antwerpen?
Deze vind je in de top 10 bezienswaardigheden van Antwerpen

 

Bioscopen in Antwerpen

Voor de bioscopen in Antwerpen staat de decembermaand gelijk aan hoogseizoen. In december komen traditioneel veel grotere films uit. De zogenaamde blockbusters gaan meestal een of twee weken voor Kerstmis in première. Antwerpen kent twee grote bioscopen. De grootste bioscoop is Kinepolis, gelegen ten noorden van het centrum. Deze megabioscoop van de Kinepolis groep telt maar liefst 24 zalen en is daarmee een van de grootste bioscopen van de Benelux. In het centrum vind je vlak bij het Centraal Station de UGC Cinema. Niet alleen kleiner dan Kinepolis, naar onze mening ook in vrijwel alle opzichten minder van kwaliteit. De enige reden om voor UGC te kiezen in plaats van Kinepolis is de centrale ligging in het centrum. Dit geldt uiteraard alleen voor mensen die al in Antwerpen zijn. Wie van buitenaf komt kan vanwege de bereikbaarheid vaak beter voor Metropolis kiezen.

 

Openingstijden tijdens Kerstmis

De bioscopen zijn op beide Kerstdagen gewoon geopend. Sterker nog, tijdens deze dagen worden er vaak extra middagvoorstellingen gedraaid. Voor gezinnen met kinderen ideaal omdat laat naar de film gaan met jonge kinderen niet altijd op een succes uitdraait.
Omdat het op 25 en 26 december erg druk kan worden in de bioscoop is het raadzaam om tickets vooraf via internet te reserveren. Het kopen en betalen van tickets gaat eenvoudig. Betalen kan onder andere met een creditcard.